Over ons

20151020_144904000_iOS (3)

DOCENT MASTER-TRAINER RICARDO VERHOEVEN

Zijn naam is Ricardo Verhoeven geboren op 18 april 1960 in Tilburg en sinds 23 jaar woonachtig in de Zeeuwse kustplaats Vlissingen.

In het dagelijks leven doet hij veel aan sport, hij heeft zelfs van deze hobby zijn werk kunnen maken.

Na diverse opleidingen te hebben gevolgd zoals fitness trainer A , master trainer en cycle docent is hij al jaren zelfstandig bezig. De meeste kennen hem van Cycle Energy een bedrijf dat hij 6 jaar met plezier heeft geleid. En sinds een aantal jaren is hij samen met niemand minder dan Wilco Onstein een samenwerking aangegaan onder een nieuwe naam “ENJOY SPORTS CYCLE”  Dit opleidingsinstituut verzorgt o.a basisopleidingen tot indoor-cycling instructeur. Verder geven zij diverse workshops bij fitnesscentra’s  en zijn we bij verschillende evenementen in binnen- en buitenland betrokken als cycle-presenter.

DOELEN EN WILSKRACHT: Hoe uitdagend sommige doelen ook zijn, er kan veel worden bereikt op basis van wilskracht. Hij heeft in het verleden iemand gecoacht die alles wat hij nastreefde bereikte op pure wilskracht. Dat deed hij door zichzelf streng toe te spreken op de momenten dat hij weerstand ervaarde om datgene te doen wat hij zich had voorgenomen. Hij bleek hierdoor in staat zijn wensen en verlangens om te zetten in doelen en acties.

Door zichzelf te motiveren met uitspraken als; “kom op, je kan het, je moet” kwam en bleef hij in beweging richting zijn doelen. Dit werkte inspirerend en het is inmiddels ook de basis geworden voor hoe ik zelf in het leven sta. Het motto van Ricardo luidt dan ook “wilskracht is de basis van je eigen succes”.

logo_enjoysportscycle2

DOCENT MASTER-TRAINER

DOCENT MASTER-TRAINER WILCO ONSTEIN

Zijn naam is Wilco Onstein geboren op 18 mei 1970 in het mooie plaatsje Ellecom gelegen bij het Nationaal Park de Veluwezoom, en sinds jaren woonachtig in de Hanzestad Zutphen.

Als iemand bevlogen over zijn passie kan praten, dan is het wel Wilco Onstein. Begin over spinning en hij barst los. En dan te bedenken, dat spinning lang niet zijn enige liefhebberij is.

Wilco bezat in het verleden een eigen sportschool; tegenwoordig wordt hij her en der als spinning instructeur ingehuurd. “ik ben in het bezit van alle certificaten en mag nu ook zelf instructeurs opleiden. Maar het leuks is het werk voor de groep. Heerlijk om mensen te begeleiden op weg naar grotere prestaties. Het is een mix van individueel stimuleren en in de groep meetrekken”. In zijn jargon gaat het veelvuldig over ‘de knop’ het attribuut op de fiets waar de weerstand mee word geregeld. “Je hebt van die types die denken meteen wel even te kunnen bijdraaien. Die komen zichzelf snel tegen; spinning moet je echt opbouwen.”

20160227_141345000_iOS